Actueel

2021 was een druk jaar!

In totaal kochten we 3 Hermle 5-assers er bij. 2 daarvan met automatisering zodat ze 24/7 lopen.

De laatste, een Hermle C32U Dynamic is binnengezet in december 2021 en is direct in bedrijf genomen. Inmiddels maakt hij gemiddeld 140 spiluren uur per week.

In 2022 gaan we verder met de implementatie van ons gereedschapsbeheersysteem APM+ zodat we nog efficiënter kunnen werken.

In 2020 zijn we begonnen met het implementeren van ons nieuwe gereedschapsbeheersysteem APM+. Dit betekent dat:

  • We verder kunnen standaardiseren,
  • We onze voorraad gereedschappen kunnen afbouwen,
  • We exact weten welke opgebouwde gereedschappen zich in welke machine bevinden of in welk magazijn staan,
  • We minder gereedschappen hoeven op te bouwen en af te breken.

Dus we worden weer efficiënter en nog flexibeler.

In september 2019 hebben we Siemens NX aangeschaft. Dit CADCAM-pakket stelt ons in staat onze ideeën over efficiency, flexibiliteit en automatisering te realiseren. Koppeling van CAD en CAM data (en later nog verder). Gebruik van tasters in de machine tijdens de bewerking, autonoom beslissen of de bewerking wordt voortgezet of aangepast, snelle en volledige simulatie die ons in staat stelt om tussen machines te wisselen. Uiteindelijk resulteert dit in kwaliteit, voorspelbaarheid en betrouwbaarheid. We willen op het hoogste niveau opereren. Met NX zijn we klaar voor de toekomst.

Waar we in de jaren 90 al onze eerste 5-asser kochten en in de jaren 00 onze eerste robots, hebben we in de jaren 10 volgende stappen gezet met onder andere de aanschaf van een volledige productiecel. Vanaf Maart 2020 is onze Cellro productiecel uitgebreid met een Hermle C400. Al onze 5-assige bewerkingscentra zijn gekoppeld aan een robotbeladingssysteem.

De Cellro heeft 50 palletplaatsen van 400×400 (kan ook 800×400) en kan daarnaast in de producthanding tot 1000 producten kwijt. De 2 gekoppelde CNC bewerkingscentra zijn daarmee 24/7 flexibel inzetbaar.
Wij kunnen altijd kiezen wat voor dat moment de beste oplossing is voor onze klant: snel reageren bij een klein volume of een grote serie optimaal inrichten voor maximale efficiency terwijl de kleinere aantallen tussendoor gemaakt kunnen worden.
U vraagt, wij frezen.

Placeholder

C400U


ISO certificaat