In 2023 hebben we voor het derde jaar op rij een sterke groei gerealiseerd. We hebben onze capaciteit weer uitgebreid met de aanschaf van nog een Hermle C32U Dynamic met HSflex automatisering. Ons magazijn is verplaatst en gecentraliseerd en ook een deel van de kantoorruimtes is verplaatst. Daarmee krijgen we de noodzakelijke ruimte vrij in onze productiehal en kunnen we een nieuwe lay-out maken. Hiermee is onze productiehal overzichtelijker geworden en daarmee ook prettiger om in te werken. Alle machines staan nu langs de wanden waardoor er vrij zicht is naar elkaar.

Daarnaast hebben we onze processen voor productreiniging nieuw opgezet en verplaatst. Daarmee is onze capaciteit verhoogd en zijn onze processen stabieler geworden. In 2024 zullen we hier volgende stappen zetten om meer zelf te kunnen.

Nog iets heel anders: we zijn sponsor geworden van het Repaircafé in Wanroij, waar basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 onder begeleiding van vakmensen eens per 14 dagen kennismaken met techniek. Geen rondleiding, maar met hun handen uit de mouwen en zelf doen. Bandplakken, vogelhuisje maken, naamplaat solderen, metalman maken, aluminiumpennenbak maken, enzovoorts. Dit om te delen wat wij al lang weten: techniek is leuk!

Nadat we in 2021 met drie 5-assers hebben uitgebreid, zagen we in 2022 onze omzet groeien met 39%. We hebben het pand waarin we gehuisvest zijn gekocht, zodat we het naar onze wens kunnen aanpassen en uitbreiden. Deze plannen zijn in voorbereiding. Ook hebben we ons team uitgebreid met een nieuwe gereedschapsbeheerder en een nieuwe logistieke medewerker.

In september zijn er twee leerlingen bijgekomen die een BBL3 opleiding volgen om volwaardig frezer te worden. Eén is een zij-instromer en de ander werkte al als zaterdagkracht bij ons en is van studie geswitcht. want zij weten het ook: 5-assig frezen is prachtig!

Onze vaste zaterdagkrachten Harm en Sander zijn afgestudeerd en we hebben hen feestelijk en met volle buik uitgezwaaid. Om de leegte te vullen zijn Lars en Kevin er daarom bijgekomen. Daarmee zitten we met Cas en Mel weer op een team van vier man.

Archief

2021 was een druk jaar!

In totaal kochten we drie Hermle 5-assers er bij. Twee daarvan met automatisering zodat ze 24/7 lopen.

De laatste, een Hermle C32U Dynamic is binnengezet in december 2021 en is direct in bedrijf genomen. Inmiddels maakt hij gemiddeld 140 spiluren uur per week.

In 2022 gaan we verder met de implementatie van ons gereedschapsbeheersysteem APM+ zodat we nog efficiënter kunnen werken.

In 2020 zijn we begonnen met het implementeren van ons nieuwe gereedschapsbeheersysteem APM+. Dit betekent dat:

  • We verder kunnen standaardiseren,
  • We onze voorraad gereedschappen kunnen afbouwen,
  • We exact weten welke opgebouwde gereedschappen zich in welke machine bevinden of in welk magazijn staan,
  • We minder gereedschappen hoeven op te bouwen en af te breken.

Dus we worden weer efficiënter en nog flexibeler.

In september 2019 hebben we Siemens NX aangeschaft. Dit CADCAM-pakket stelt ons in staat onze ideeën over efficiency, flexibiliteit en automatisering te realiseren. Koppeling van CAD en CAM data (en later nog verder). Gebruik van tasters in de machine tijdens de bewerking, autonoom beslissen of de bewerking wordt voortgezet of aangepast, snelle en volledige simulatie die ons in staat stelt om tussen machines te wisselen. Uiteindelijk resulteert dit in kwaliteit, voorspelbaarheid en betrouwbaarheid. We willen op het hoogste niveau opereren. Met NX zijn we klaar voor de toekomst.

Waar we in de jaren '90 al onze eerste 5-asser kochten en in de jaren '00 onze eerste robots, hebben we in de jaren '10 volgende stappen gezet met onder andere de aanschaf van een volledige productiecel. Vanaf maart 2020 is onze Cellro productiecel uitgebreid met een Hermle C400. Al onze 5-assige bewerkingscentra zijn gekoppeld aan een robotbeladingssysteem.

De Cellro heeft vijftig palletplaatsen van 400x400 (kan ook 800x400) en kan daarnaast in de producthanding tot 1000 producten kwijt. De twee gekoppelde CNC bewerkingscentra zijn daarmee 24/7 flexibel inzetbaar.
Wij kunnen altijd kiezen wat voor dat moment de beste oplossing is voor onze klant: snel reageren bij een klein volume of een grote serie optimaal inrichten voor maximale efficiency, terwijl de kleinere aantallen tussendoor gemaakt kunnen worden.
U vraagt, wij frezen.

Placeholder

C400U


ISO certificaat