We gaan voor het beste...


Poelman Precision is gespecialiseerd in het maken van complexe 5-assige freesdelen, vaak tot het formaat van een schoenendoos. We kunnen delen aan tot 800mm. Ons machinepark bestaat voor 100% uit Hermle machines en is volledig met robots geautomatiseerd. We frezen 24/7 op 3 types machines: C32 Dynamic, C400 en C800.  Wij zijn goed in high-mix low-volume en maken series van 5 tot 15.000 stuks per jaar. Ons team goed geschoold en onze leerling frezers volgen een Stodt privé-opleiding.

De materialen die we het meest frezen, zijn aluminium, rvs, titanium, pom, peek, pvc en nylon.

We beschikken over 3 ervaren CAMmers die werken met Siemens NX (en Edgecam).

Alle producten worden gemeten in onze geklimatiseerde meetruimte met Mitutoyo CMM.

En in tijden van discussies over stroomvoorziening: qua stroom beschikken we over de mogelijkheid om ons machinepark sterk te vergroten.

Cleanroom

Schoon produceren is voor ons dagelijks werk. We verzorgen de reinigingen (zowel intern als extern) en indien voorgeschreven de RGA.

In onze cleanroom kunnen we inspecteren, monteren en cleanroom verpakken.


Kleine montage

We verzorgen klein montagewerk zoals montage van inserts, helicoils, kogeltjes, etc. Dit kan regulier maar ook schoon werk zijn.


Engineering

Onze Siemens software beschikt over een CAD module waarmee we onze eigen spanmiddelen optekenen, maar ook klanten bijstaan in engineeringstrajecten. Een engineer denkt primair vanuit de functie van een onderdeel, een frezer denkt vanuit de maakbaarheid. Deze werelden kunnen we overbruggen en samenbrengen.


Onze partners

Omdat we ook samenstellingen leveren werken we nauw samen met onze vaste orbitaallasser en laserlasser.

Nabehandelingen zoals anodiseren, elektrolytisch polijsten, surtec, beitsen en passiveren, vernikkelen, etc. besteden we uit bij gespecialiseerde en betrouwbare nabehandelaars.

Heeft u in uw pakket naast freeswerk ook wat draaiwerk en wilt u ontzorgd worden, dan hebben wij een goed adres voor draaiwerk en draaifreeswerk. Wij regelen dat voor u.